Cake op een stokje

DIY recept van Julie Van den Kerchove

Is je feestbeest een sweet tooth maar hou je het graag gezond? Compromissen sluiten voor het lentefeest is niet nodig. De gouden maca chocoladecakepops van raw food chef Julie zijn de perfecte snoepjes! Met een zacht romige textuur, zoete notensmaak en licht karamelaroma is dit een bommetje, maar niet op het vlak van suikers. Deze cakepops zijn dus niet alleen lekker en gezond, ze zien er ook uit om op te eten!

Klaar om dit snelle en eenvoudige recept voor feestelijke maca chocoladecakepops uit te proberen? Op naar de keuken!

PORTIE:
10 grote of 20 kleine cakepops

MATERIAAL:
keukenmachine, kleine mengkom, houten stokjes

INGREDIËNTEN:

Macavulling

3 eetlepels cashewboter
1 eetlepel dadelpasta
½ eetlepel maca (of meer)
10 druppels vanille-extract (optioneel)
grote snuif Himalayazout of zeezout

Chocoladecake

¼ kop amandelmeel
¼ kop boekweit, 12u geweekt, eventueel 12 à 24u gekiemd en daarna gedroogd
2 eetlepels dadelpasta
1 eetlepel cacao, ongezoet
½ eetlepel carobpoeder
½ koffielepel vanille-extract
½ koffielepel water (indien nodig voor binding)
2 grote snuifjes Himalayazout of zeezout

Afwerking

Extra maca

WERKWIJZE:

Macavulling

1. Combineer cashewboter, dadelpasta, maca, vanille-extract en zout in de keukenmachine voorzien van een S-vormig mes. Mix tot een dik plakkerig deeg.

2. Vul een kleine kom met water en maak je vingers nat om de macavulling in kleine balletjes te rollen.

3. Plaats de macaballetjes op een klein bord bedekt met plasticfolie. Dit zal ervoor zorgen dat de balletjes niet aan het bord blijven plakken. Plaats de balletjes gedurende 10 à 15 minuten in de diepvries, tot ze hard genoeg zijn om er de chocoladelaag rond te ‘boetseren’.

Chocoladecake

1. Combineer amandelmeel, boekweit, dadelpasta, cacao, carobpoeder, vanille-extract, water en zout in de keukenmachine voorzien van een S-vormig mes. Mix tot een dik kneedbaar deeg.

2. Gebruik dit chocoladedeeg om de macaballetjes te bedekken.

Afwerking

1. Bedek de chocoladecakepops met extra maca om ze een ‘gouden’ gloed te geven.

2. Prik elke cakepop voorzichtig op een houten stokje.

JULIE’S TIPS EN TRUCJES:

• Deze gouden maca chocoladecakepops blijven minstens 5 dagen vers in een luchtdichte pot in de koelkast.

• Als je liever geen cashewboter gebruikt, kan je die vervangen door amandelpasta, macadamiaboter of zelfs dadelpasta voor de vulling.

• Hou je niet van maca? Probeer een vanille- of mokkasmaak met vanille- of koffie-extract. Of wat dacht je van een bessenvulling met frambozenextract?

meer lekkers vind je op http://www.julieslifestyle.com