Communiefeest thuis organiseren?

Dit is je to-dolijst!

Je benen onder tafel schuiven? Leuk! Maar wie een communie- of lentefeest thuis organiseert, bepaalt alles van a tot z. Deze to-dolijst maakt stressen overbodig.

1° Maak een moodboard
Dit kan al knippend en plakkend of online, met Pinterest. Nog geen account? Hier leggen we je uit wat Pinterest is en hoe deze site je helpt tijdens het organiseren van het perfecte feest.

2° Vraag hulp
Schakel familie en vrienden in om je te helpen met de voorbereidingen van het eten, de decoratie of om tafels en stoelen klaar te zetten. Vele handen… je kent het wel!

3° Voorzie voldoende materiaal
Zorg dat al je gasten kunnen zitten, eten en drinken. Voorzie dus genoeg tafels, stoelen, borden, bestek, glazen, … Kom je iets tekort? Huur dan materiaal bij een cateraar.

4° Het mmmenu
Hier zijn er verschillende opties: je kookt zelf, je bestelt iets bij een traiteur, of je haalt een chef in huis. 

5° Feestmodus: on
Met de juiste decoratie is je woning meteen een feestzaal. Voorzie zeker een kleine tafel voor de cadeaus en kaartjes en denk ook aan animatie voor de kleinsten. Decotips vind je hier, voor entertainmentinspiratie kan je hier terecht.

6° Weervoorspellingen checken
Hou de weerpraatjes in de gaten en voorzie altijd een plan b. Een tent is zowel bij veel zon als veel regen aangenaam. Moet het feest binnen doorgaan? Voorzie dan een aparte speelkamer zodat de kids zich daar kunnen uitleven.

7° Leuke attentie
Iedereen lekker gegeten, gedronken en gebabbeld? Tijd om afscheid te nemen van je gasten met een origineel bedankje. Voor tips kan je terecht bij souvenirs.